Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Policja szuka sprawcy potrącenia pieszego w Otfinowie
    • Zdrowie/ Czas na błonnik, czas na Colon C!
    • Od środy zmienia się rozkład jazdy MPK. Będzie mniej kursów na linii nr 14
    • Zderzenie trzech aut na autostradzie A4, trzy osoby poszkodowane
    • Ten weekend to czas wielu wyjazdów i powrotów
    • „Naciśnij mnie” Hervé Tullet – recenzja
    • Co w weekend robić w Tarnowie
    • Styczniowy numer Miasto i Ludzie już w sprzedaży
    Facebook Twitter Instagram
    Miasto i Ludzie magazyn portal
    • Aktualności
      • Zdrowie
      • Sportowe Wydarzenia
        • Akademia Szachowa
    • Fotorelacje
    • Kobieta
      • Uroda
      • Kulinarnia
      • Dom i ogród
      • Dziecko
      • Fszechogarniająca Mama
    • Kultura
      • Książki
      • Muzyka
      • Wydarzenia artystyczne
    • Historia
      • Wspomnienia
    • Gospodarka
      • Bieżące sprawy
      • Warto wiedzieć
    • Podróże
    • Ludzie
      • Felietony
      • Reportaże
      • Wywiady
    • Archiwum
      • Archiwum Miasto i Ludzie 2022
      • Archiwum Miasto i Ludzie 2021
      • Archiwum Miasto i Ludzie 2020
      • Archiwum Miasto i Ludzie 2019
      • Archiwum Miasto i Ludzie 2018
    Miasto i Ludzie magazyn portal
    You are at:Strona główna » Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów

    Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów

    0
    By Redakcja on 4 marca 2022 Książki, Kulinarnia

    Wyjątkowa książka o serze, jakiej w Polsce jeszcze nie było. Jej autorzy – Carolina Pietyra i Kamil Wernicki, właściciele krakowskiego sklepu z serami „Pod Czerwonym Kogutem” – o serach wiedzą prawdopodobnie wszystko. Tą wiedzą dzielą się w swojej książce, uchylając także rąbka tajemnicy i zdradzając przepisy na doskonałe i często nieoczywiste połączenia smakowe oraz potrawy.

     

    „Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów” to elementarz serów europejskich i przewodnik po ich historii wzbogacony ciekawymi anegdotami, a także wskazówkami, jak najlepiej zestawiać sery i wina. Znajdziemy w nim wiedzę praktyczną dotyczącą podawania, krojenia i przechowywania serów oraz 40 przepisów na dania z nimi w roli głównej inspirowanych kuchnią z różnych zakątków świata. Uroku dodaje jej przepiękne wydanie wzbogacone o autorskie limeryki, ilustracje oraz zdjęcia. Książka na rynku od 23 lutego.

    Jak powstał pierwszy ser? O co chodzi z dojrzewaniem? Jak właściwie serwować i degustować sery? Czy można łączyć słodkie wino z roquefortem? I czy ta pleśń powinna tak smakować?

    Coraz częściej sięgamy po sery, jednak nie każdemu znany jest serowy savoir-vivre: jak łączyć ze sobą poszczególne gatunki i zestawiać je z winami, co podać jako dodatek. Nie bez powodu sery na desce układa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara – zaczynając od lekkich, kończąc na tych ciężkich i bardziej wyrazi stych. Udaj się w podróż w głąb świata serwowania i degustacji serów.

    Ta książka to elementarz serów europejskich i przewodnik po ich historii wzbogacony ciekawymi anegdotami, a także wskazówkami, jak najlepiej zestawiać sery i wina. Znajdziesz w nim wiedzę praktyczną dotyczącą podawania, krojenia i przechowywania serów oraz 40 przepisów na dania z nimi w roli głównej inspirowanych kuchnią z różnych zakątków świata.

    Ten dojrzewający przewodnik będzie świetnym kompanem podczas wieczorów z przyjaciółmi wokół deski serów, a także doskonałym kompendium przydatnym miłośnikom podróży smakowych.

    Rozsmakuj się w serach!

    Post Views: 320
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Redakcja

    Related Posts

    Książki/ Nastassja Martin – Uwierz w bestie

    Dziwne jest serce kobiece …T. 3 Wspomnienia z Ząbkowic i Krakowa

    Książki/ Louisa May Alcott – Pod krzewami bzu

    Comments are closed.

    Ostatnie wpisy

    • Policja szuka sprawcy potrącenia pieszego w Otfinowie
    • Zdrowie/ Czas na błonnik, czas na Colon C!
    • Od środy zmienia się rozkład jazdy MPK. Będzie mniej kursów na linii nr 14
    • Zderzenie trzech aut na autostradzie A4, trzy osoby poszkodowane
    • Ten weekend to czas wielu wyjazdów i powrotów

    Najnowsze komentarze

    Brak komentarzy do wyświetlenia.

    Archiwa

    • styczeń 2023
    • grudzień 2022
    • listopad 2022
    • październik 2022
    • wrzesień 2022
    • sierpień 2022
    • lipiec 2022
    • czerwiec 2022
    • maj 2022
    • kwiecień 2022
    • marzec 2022
    • luty 2022
    • styczeń 2022
    • grudzień 2021
    • listopad 2021
    • październik 2021
    • wrzesień 2021
    • sierpień 2021
    • lipiec 2021
    • czerwiec 2021
    • maj 2021
    • kwiecień 2021
    • marzec 2021
    • luty 2021
    • styczeń 2021
    • październik 2020
    • wrzesień 2020
    • sierpień 2020
    • lipiec 2020
    • czerwiec 2020
    • maj 2020
    • kwiecień 2020
    • marzec 2020
    • luty 2020
    • styczeń 2020
    • listopad 2019

    Kategorie

    • Akademia Szachowa
    • Aktualności
    • Bieżące sprawy
    • Dom i ogród
    • Dziecko
    • Felietony
    • Fotorelacje
    • Fszechogarniająca Mama
    • Gospodarka
    • Historia
    • Kobieta
    • Książki
    • Kulinarnia
    • Kultura
    • Ludzie
    • Muzyka
    • Podróże
    • Reportaże
    • Sportowe Wydarzenia
    • Uroda
    • Warto wiedzieć
    • Wspomnienia
    • Wydarzenia artystyczne
    • Wywiady
    • Zdrowie

    O portalu Miasto i Ludzie

    Jesteśmy miesięcznikiem regionalnym, który ukazuje się w Tarnowie od 8 lutego 2013. Obejmujemy swoim zasięgiem miasto Tarnów, powiat tarnowski, miasto Brzesko i powiat brzeski, Dąbrowę Tarnowską i powiat dąbrowski, Dębicę i powiat dębicki, Bochnię i powiat bocheński, Proszowice i powiat proszowicki, Wieliczkę i powiat wielicki.

    Dodatkowe informacje
    • O portalu
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Mapa strony
    • Kontakt

    Kontakt

    Wydawnictwo: Libre Sp. z o.o.

    tel. 537 33 88 84

    e-mail: redakcja@miastoiludzie.pl

    strona: www.miastoiludzie.pl

    © 2023 Portal Miasto i Ludzie. | Wykonanie i opieka techniczna Comp-Web Studio.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.