Czy wiesz, że w Polsce wyrzuca się 4,8 mln ton żywności rocznie? To około 126 kilogramów przypadających na każdego mieszkańca!
A przecież jest wiele sposobów na to, żeby pomagać planecie i oszczędzać pieniądze! Jak to zrobić? Z pomocą przychodzi Jagna Niedzielska, znana kucharka, edukatorka i doradczyni kulinarna, ze swoją nową książką Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej.
Ta książka to przede wszystkim przepisy na proste, wyjątkowo smaczne wegańskie i wegetariańskie potrawy, dzięki którym nie będziesz marnować jedzenia. Dodatkowo autorka uczy, jak przechowywać żywność, aby nie straciła swoich wartości odżywczych i nawet po dłuższym czasie była zdatna do spożycia.
- Potrzebujesz pomysłów na zdrowe i proste w przygotowaniu potrawy?
- Chcesz właściwie przechowywać żywność?
- W twojej szafce zalega stara kasza, a marchewka próbuje sama wyjść z lodówki?
- Nie wiesz, jak planować swoje zakupy, by w pełni wykorzystać wszystkie składniki, które lądują w twoim koszyku?
- Chciałbyś wydawać mniej pieniędzy na jedzenie?
Jeśli tak, ta książka jest dla ciebie. Przekonaj się, że ekologia jest ekonomiczna.
JAGNA NIEDZIELSKA
jest rozpoznawalną twarzą idei „Zero Waste” w Polsce. Kucharka, doradca kulinarny, miłośniczka i propagatorka nurtu niemarnowania w kulinariach. Autorka książki – poradnika „Bez resztek”. Prowadząca program „Jagny Niedzielskiej kuchni bez resztek” oraz współprowadząca „Widelcem po mapie” na kanale Kuchnia +. Podczas warsztatów uczy różnych technik gotowania oraz jak planować
zakupy, jak przechowywać, wykorzystywać produkty całościowo i minimalizować strat
Jagna Niedzielska : Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej. Wydawnictwo Znak Koncept