Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Mędrzechów/ Nocny pożar stodoły na Powiślu Dąbrowskim
    • Wojnicz/ Seniorka oszukana na 60 tysięcy złotych
    • Tarnów/ Policja szuka kierowcy, który potrącił starszego pana z wózkiem
    • Tarnów/ Kolekcja szkła i porcelany Sanguszków zmieniła właściciela
    • Co w weekend robić w Tarnowie
    • Tarnów/ Rowerem miejskim odjedziesz spod więzienia
    • Tarnów/ Bezpłatne badania kolonoskopowe w Zespole Przychodni Specjalistycznych
    • Skrzyszów/ Rekordowa zbiórka podczas koncertu charytatywnego
    Facebook Twitter Instagram
    Miasto i Ludzie magazyn portal
    • Aktualności
      • Zdrowie
      • Sportowe Wydarzenia
        • Akademia Szachowa
    • Fotorelacje
    • Kobieta
      • Uroda
      • Kulinarnia
      • Dom i ogród
      • Dziecko
      • Fszechogarniająca Mama
    • Kultura
      • Książki
      • Muzyka
      • Wydarzenia artystyczne
    • Historia
      • Wspomnienia
    • Gospodarka
      • Bieżące sprawy
      • Warto wiedzieć
    • Podróże
    • Ludzie
      • Felietony
      • Reportaże
      • Wywiady
    • Archiwum
      • Archiwum Miasto i Ludzie 2022
      • Archiwum Miasto i Ludzie 2021
      • Archiwum Miasto i Ludzie 2020
      • Archiwum Miasto i Ludzie 2019
      • Archiwum Miasto i Ludzie 2018
    Miasto i Ludzie magazyn portal
    You are at:Strona główna » Bakalie KRESTO – propozycje na święta wielkanocne

    Bakalie KRESTO – propozycje na święta wielkanocne

    0
    By Redakcja on 9 kwietnia 2022 Kulinarnia
    Migdały cieszą się dużą popularnością wśród osób ceniących świadome odżywianie. Nic dziwnego – nasiona migdałowca zawierają cenne witaminy, dobroczynne tłuszcze i błonnik, co sprzyja utrzymaniu zdrowia i smukłej sylwetki.
     

    MIGDAŁY PŁATKI KRESTO mają charakterystyczną strukturę – są bardzo delikatne, a zarazem chrupiące, co pozwala w ciekawy sposób wzbogacać smak bądź też przełamywać konwencję wielu potraw. To produkt o wielu zastosowaniach, zarówno w formie składnika dań, jak i ozdobnej dekoracji. Przykładem mogą być desery – lody lub mrożony jogurt, z dodatkiem owoców sezonowych – posypane płatkami migdałowymi zyskują nowy wymiar smaku. Również wszelkiego rodzaju wypieki, takie jak babeczki, rogaliki czy domowe ciasta, posypane płatkami migdałowymi przyjemnie chrupią i cieszą oko dekoracyjnym efektem. MIGDAŁY PŁATKI KRESTO doskonale nadają się też do wzbogacania potraw wytrawnych, takich jak zupy czy wiosenne sałatki. Warto również pamiętać, że po uprażeniu na suchej patelni płatki migdałowe zyskują piękny kolor, aromat i bardziej wyrazisty smak.

     

    MIGDAŁY PŁATKI KRESTO są źródłem błonnika i mają wysoką zawartość potasu, fosforu, witaminy E i magnezu, dzięki czemu są optymalnym uzupełnieniem codziennej diety. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu nerwowego oraz w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, a magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej.

    Atutem płatków migdałowych jest niewątpliwie możliwość różnorodnego wykorzystywania ich przy realizowaniu kreatywnych pomysłów kulinarnych. Kwestią zasadniczą jest jednak skład, który sprawia, że dania czy desery są nie tylko smaczne, ale mają też cenne wartości odżywcze.

    Migdały płatki są przyjazne dla wegan i wykonanych z przyjaznej środowisku folii, w 100% nadającej się do recyklingu.

     

     

    • Migdały to bogate źródło substancji odżywczych. Zawierają sporo witaminy B2, witaminy E i błonnika.

    Poza tym nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków mineralnych (zwłaszcza potasu).

    Stanowią idealną przekąskę pomiędzy posiłkami i znakomicie nadają się jako komponent różnych dań.

    Sprawdzą się zarówno w deserach, jak i potrawach podawanych na słono, takich jak
    np. sałatki, mięsa bądź ryby.

    Ten niezwykły produkt pochodzi z drzewa o nazwie migdałowiec pospolity, rosnącego w miejscach, w których występują łagodny klimat oraz żyzna gleba.

    Najczęściej można spotkać go w Ameryce, Afryce Północnej w Azji Zachodniej, Afryce Północnej.

    Codzienne spożywanie migdałów pomaga utrzymać niski poziom tłuszczu w organizmie, co korzystnie wpływa na zmniejszenie się

    odkładania tkanki tłuszczowej na brzuchu i nogach.

    •  ŻURAWINA SUSZONA to starannie wyselekcjonowane, całe owoce żurawiny, 

    Od znacznej większości żurawin dostępnych na rynku, produkt wyróżnia się tym, że jest bez dodatku cukru.

    Żurawina znana jest ze swoich przeciwzapalnych i przeciwbakteryjnych właściwości.

    Dlatego warto sięgać po nią nie tylko ze względu na smak, ale również wspomagająco jako ochronę przed infekcjami dróg moczowych

    czy przy problemach z cerą. Jest źródłem błonnika pokarmowego. ŻURAWINA SUSZONA to idealna propozycja dla wegan oraz wszystkich tych, którzy cenią jakość i smak.

    • PISTACJE PRAŻONE, BEZ DODATKU SOLI 150g – to produkt dedykowany osobom, które cenią jakość i uważnie komponują codzienny jadłospis.

    Wewnątrz opakowania znajdują się starannie wyselekcjonowane pistacje, gwarantujące znakomity smak.
    Pistacje są źródłem fosforu, potasu i tiaminy. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów,

    potas pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi, a tiamina pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca.

    Pistacje  wyjątkową chrupkość zawdzięczają procesowi prażenia.

    Dzięki temu są znakomitą, pełnowartościową przekąską w wielu codziennych sytuacjach –

    można po nie wygodnie sięgnąć w trakcie pracy i nauki, pieszych wycieczek czy spotkań z przyjaciółmi.

    To produkt wegański, bez dodatku soli i konserwantów, stanowiący optymalne dopełnienie codziennej diety oraz zdrowszą alternatywę

    dla fast foodowych przekąsek.

    Post Views: 568
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Redakcja

    Related Posts

    Pyszna owsianka z ananasem na dzień dobry

    Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów

    Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej

    Comments are closed.

    Ostatnie wpisy

    • Mędrzechów/ Nocny pożar stodoły na Powiślu Dąbrowskim
    • Wojnicz/ Seniorka oszukana na 60 tysięcy złotych
    • Tarnów/ Policja szuka kierowcy, który potrącił starszego pana z wózkiem
    • Tarnów/ Kolekcja szkła i porcelany Sanguszków zmieniła właściciela
    • Co w weekend robić w Tarnowie

    Najnowsze komentarze

    Brak komentarzy do wyświetlenia.

    Archiwa

    • luty 2023
    • styczeń 2023
    • grudzień 2022
    • listopad 2022
    • październik 2022
    • wrzesień 2022
    • sierpień 2022
    • lipiec 2022
    • czerwiec 2022
    • maj 2022
    • kwiecień 2022
    • marzec 2022
    • luty 2022
    • styczeń 2022
    • grudzień 2021
    • listopad 2021
    • październik 2021
    • wrzesień 2021
    • sierpień 2021
    • lipiec 2021
    • czerwiec 2021
    • maj 2021
    • kwiecień 2021
    • marzec 2021
    • luty 2021
    • styczeń 2021
    • październik 2020
    • wrzesień 2020
    • sierpień 2020
    • lipiec 2020
    • czerwiec 2020
    • maj 2020
    • kwiecień 2020
    • marzec 2020
    • luty 2020
    • styczeń 2020
    • listopad 2019

    Kategorie

    • Akademia Szachowa
    • Aktualności
    • Bieżące sprawy
    • Dom i ogród
    • Dziecko
    • Felietony
    • Fotorelacje
    • Fszechogarniająca Mama
    • Gospodarka
    • Historia
    • Kobieta
    • Książki
    • Kulinarnia
    • Kultura
    • Ludzie
    • Muzyka
    • Podróże
    • Reportaże
    • Sportowe Wydarzenia
    • Uroda
    • Warto wiedzieć
    • Wspomnienia
    • Wydarzenia artystyczne
    • Wywiady
    • Zdrowie

    O portalu Miasto i Ludzie

    Jesteśmy miesięcznikiem regionalnym, który ukazuje się w Tarnowie od 8 lutego 2013. Obejmujemy swoim zasięgiem miasto Tarnów, powiat tarnowski, miasto Brzesko i powiat brzeski, Dąbrowę Tarnowską i powiat dąbrowski, Dębicę i powiat dębicki, Bochnię i powiat bocheński, Proszowice i powiat proszowicki, Wieliczkę i powiat wielicki.

    Dodatkowe informacje
    • O portalu
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Mapa strony
    • Kontakt

    Kontakt

    Wydawnictwo: Libre Sp. z o.o.

    tel. 537 33 88 84

    e-mail: redakcja@miastoiludzie.pl

    strona: www.miastoiludzie.pl

    © 2023 Portal Miasto i Ludzie. | Wykonanie i opieka techniczna Comp-Web Studio.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.