Migdały cieszą się dużą popularnością wśród osób ceniących świadome odżywianie. Nic dziwnego – nasiona migdałowca zawierają cenne witaminy, dobroczynne tłuszcze i błonnik, co sprzyja utrzymaniu zdrowia i smukłej sylwetki. |
MIGDAŁY PŁATKI KRESTO mają charakterystyczną strukturę – są bardzo delikatne, a zarazem chrupiące, co pozwala w ciekawy sposób wzbogacać smak bądź też przełamywać konwencję wielu potraw. To produkt o wielu zastosowaniach, zarówno w formie składnika dań, jak i ozdobnej dekoracji. Przykładem mogą być desery – lody lub mrożony jogurt, z dodatkiem owoców sezonowych – posypane płatkami migdałowymi zyskują nowy wymiar smaku. Również wszelkiego rodzaju wypieki, takie jak babeczki, rogaliki czy domowe ciasta, posypane płatkami migdałowymi przyjemnie chrupią i cieszą oko dekoracyjnym efektem. MIGDAŁY PŁATKI KRESTO doskonale nadają się też do wzbogacania potraw wytrawnych, takich jak zupy czy wiosenne sałatki. Warto również pamiętać, że po uprażeniu na suchej patelni płatki migdałowe zyskują piękny kolor, aromat i bardziej wyrazisty smak.
MIGDAŁY PŁATKI KRESTO są źródłem błonnika i mają wysoką zawartość potasu, fosforu, witaminy E i magnezu, dzięki czemu są optymalnym uzupełnieniem codziennej diety. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu nerwowego oraz w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, a magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej. Atutem płatków migdałowych jest niewątpliwie możliwość różnorodnego wykorzystywania ich przy realizowaniu kreatywnych pomysłów kulinarnych. Kwestią zasadniczą jest jednak skład, który sprawia, że dania czy desery są nie tylko smaczne, ale mają też cenne wartości odżywcze. Migdały płatki są przyjazne dla wegan i wykonanych z przyjaznej środowisku folii, w 100% nadającej się do recyklingu.
|
- Migdały to bogate źródło substancji odżywczych. Zawierają sporo witaminy B2, witaminy E i błonnika.
Poza tym nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków mineralnych (zwłaszcza potasu).
Stanowią idealną przekąskę pomiędzy posiłkami i znakomicie nadają się jako komponent różnych dań.
Sprawdzą się zarówno w deserach, jak i potrawach podawanych na słono, takich jak
np. sałatki, mięsa bądź ryby.
Ten niezwykły produkt pochodzi z drzewa o nazwie migdałowiec pospolity, rosnącego w miejscach, w których występują łagodny klimat oraz żyzna gleba.
Najczęściej można spotkać go w Ameryce, Afryce Północnej w Azji Zachodniej, Afryce Północnej.
Codzienne spożywanie migdałów pomaga utrzymać niski poziom tłuszczu w organizmie, co korzystnie wpływa na zmniejszenie się
odkładania tkanki tłuszczowej na brzuchu i nogach.
- ŻURAWINA SUSZONA to starannie wyselekcjonowane, całe owoce żurawiny,
Od znacznej większości żurawin dostępnych na rynku, produkt wyróżnia się tym, że jest bez dodatku cukru.
Żurawina znana jest ze swoich przeciwzapalnych i przeciwbakteryjnych właściwości.
Dlatego warto sięgać po nią nie tylko ze względu na smak, ale również wspomagająco jako ochronę przed infekcjami dróg moczowych
czy przy problemach z cerą. Jest źródłem błonnika pokarmowego. ŻURAWINA SUSZONA to idealna propozycja dla wegan oraz wszystkich tych, którzy cenią jakość i smak.
- PISTACJE PRAŻONE, BEZ DODATKU SOLI 150g – to produkt dedykowany osobom, które cenią jakość i uważnie komponują codzienny jadłospis.
Wewnątrz opakowania znajdują się starannie wyselekcjonowane pistacje, gwarantujące znakomity smak.
Pistacje są źródłem fosforu, potasu i tiaminy. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów,
potas pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi, a tiamina pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca.
Pistacje wyjątkową chrupkość zawdzięczają procesowi prażenia.
Dzięki temu są znakomitą, pełnowartościową przekąską w wielu codziennych sytuacjach –
można po nie wygodnie sięgnąć w trakcie pracy i nauki, pieszych wycieczek czy spotkań z przyjaciółmi.
To produkt wegański, bez dodatku soli i konserwantów, stanowiący optymalne dopełnienie codziennej diety oraz zdrowszą alternatywę
dla fast foodowych przekąsek.