Menu

Olej rzepakowy Rapso – natura w najczystszej postaci

Olej rośliny coraz częściej wykorzystywany jest w kuchni nie tylko do tradycyjnego smażenia, ale również jako dodatek do wielu dań deserowych czy sałatek. Nic w tym dziwnego, ponieważ stanowi nieprzebrane źródło cennych dla organizmu składników, a do tego fantastycznie uzupełnia smak przygotowywanych potraw. Aby jednak olej rzeczywiście zawierał w sobie całe dobro natury, musi być wytwarzany i przechowywany w odpowiednich warunkach. Kryteria te w 100% spełnia olej rzepakowy marki Rapso.

Jesteś tym, co jesz – z pewnością każdy przynajmniej kilka razy w życiu słyszał to hasło, a dla wielu osób maksyma ta stanowi myśl przewodnią podczas codziennych zakupów spożywczych. Dzięki temu w ich koszykach znaleźć można naturalne artykuły, pozbawione niepotrzebnych dodatków, a do tego jak najmniej przetworzone. Warto jednak mieć na uwadze, że w przypadku tego typu pozycji prosty skład to nie wszystko – liczy się również sposób ich wytwarzania, a także rodzaj opakowania, w którym są przechowywane.  Odzwierciedleniem tych zasad jest uniwersalny olej rzepakowy marki Rapso, który jest tłoczony na ciepło ze specjalnie wyselekcjonowanych ziaren bez użycia jakichkolwiek środków chemicznych. Wytworzony w ten sposób olej zyskuje wyjątkowe właściwości i stanowi bogate źródło cennych dla zdrowia składników, w tym około 60% kwasów oleinowych oraz 30% kwasu linolenowego. Jego spożywanie jest również korzystne  ze względu na zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, które pozytywnie wpływają na układ nerwowy i pracę układu krwionośnego. Dodatkowo, z uwagi na zachowanie najwyższych standardów na każdym etapie produkcji, olej rzepakowy Rapso posiada wysoki punkt dymienia, dlatego też może być bezpiecznie podgrzewany i wykorzystywany do smażenia czy pieczenia.

Świadomych konsumentów i miłośników prozdrowotnych rozwiązań z pewnością ucieszy również fakt, że olej Rapso dostępny jest w ciemnozielonych, szklanych butelkach. Takie opakowanie doskonale chroni zawartość przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych, a przy tym jest przyjazne środowisku. Mamy zatem gwarancję, że olej nawet dłuższy czas po otwarciu nie straci swoich wyjątkowych właściwości ani cennych dla zdrowia składników i zawsze będzie wybornie smakował. W połączeniu z jego neutralnym smakiem i zapachem może stanowić więc nie tylko uzupełnienie dań mięsnych, ale również delikatnych sałatek, czy domowych wypieków.

Olej rzepakowy marki Rapso to unikalny proces produkcji, który daje wyjątkowe właściwości. Więcej o kuchni w magazynie Miasto i Ludzie.

Dodaj komentarz

Możesz użyć znaczników HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>