Menu

Kulinarne nowości od Wydawnictwa Jedność

Made in Italy Smaki

składniki i tradycyjne przepisy

Książka w całości poświęcona włoskiej sztuce kulinarnej, z uwzględnieniem najbardziej charakterystycznych smaków Italii. Zawiera 150 najlepszych przepisów, wywodzących się z tradycji. Całość podzielona została na poszczególne regiony, okraszona dużą dawką informacji i ciekawostek dotyczących kuchni wybranych miejsc oraz używanych składników.

Odbiorcy:

– osoby, które cenią włoską kuchnię
– wszyscy, którzy uwielbiają pyszne i aromatyczne dania

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

– zawiera ponad 150 tradycyjnych przepisów na włoskie dania
– pozwala na poznanie wielu ciekawostek o wybranych regionach Italii
– w poradniku znajdują się szczegółowe informacje dotyczące między innymi użytych w przepisach składników
– pozwala prowadzić naturalną, prostą i bogatą w smaki kuchnię
– zawiera piękne, kolorowe fotografie gotowych dań.

Ugotuj mi mamo

365 przepisów na dania dla dzieci od 5 miesięcy do 3 lat

Właściwe żywienie małego dziecka jest dla zapracowanych rodziców nie lada wyzwaniem. Chcemy dawać maluchom wszystko, co najlepsze. Ale jak sprawić, by szybko i sprawnie powstały wartościowe i smaczne dania? Niniejsza książka będzie nieocenioną pomocą dla wszystkich borykających się z tym problemem. Zawiera ona szeroki wybór przepisów na różnorodne dania dostosowane do wieku dziecka, które pobudzą jego zmysł smaku. Nawet zapracowani rodzice mogą znaleźć 2 lub 3 godziny w tygodniu na ugotowanie domowych posiłków dla swojego dziecka. Wszystko zależy od chęci i dobrej organizacji.

Pozwól swojemu dziecku odkrywać bogactwo smaków już od kołyski!

Odbiorcy

– rodzice dzieci do 3 lat;
– rodzice niemający wiele czasu na przygotowywanie posiłków;
– rodzice chcący wzbogacić jadłospis dzieci;
– wszyscy, którzy szukają pomysłów na smaczne i wartościowe dania dla małych dzieci.

Dlaczego warto nabyć tę książkę

– zawiera bardzo szeroki wybór przepisów na każdą porę roku;
– kładzie nacisk na różnorodność i bogactwo proponowanych produktów;
– umożliwia żywienie dziecka w sposób w pełni zaspokajający jego potrzeby żywieniowe.

Dieta niskowęglowodanowa

Jak schudnąć w 4 tygodnie i nie głodować

Wszystko, co warto wiedzieć na temat procesów przemiany materii w naszym organizmie oraz pozytywnych efektów przestawienia się na odżywianie według zasad diety niskowęglowodanowej. Czterotygodniowy plan z prawie 60 łatwymi, sycącymi przepisami z kuchni niskowęglowodanowej plus listy zakupów i wskazówek do wykorzystania każdego dnia.

Odbiorcy:

– osoby, które chcą bez głodowania zredukować wagę
– wszyscy, którzy mają dość ataków głodu i efektu jo-jo
– świadomi konsumenci, którzy w swoim menu chcą mieć produkty spożywcze zawierające tłuszcze

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

– zawiera czterotygodniowy plan z prawie 60 przepisami z kuchni niskowęglowodanowej
– proponowana dieta pozwala zredukować wagę bez głodowania a także utrzymać równomierny poziom energii przez cały dzień, mieć stabilny poziom stężenia glukozy we krwi, dobrze funkcjonującą przemianę materii oraz stopić wałeczki tłuszczu bez efektu jo-jo
– to koniec ataków wilczego głodu i wciąż nowych diet
– kuracja pozwala ponownie delektować się produktami spożywczymi zawierającymi tłuszcze
– zapobiega chorobom i łagodzi takie jak cukrzyca
– umożliwia powrót do naturalnych produktów spożywczych
– daje dobre samopoczucie i nastrój na dłuższą metę

Dodaj komentarz

Możesz użyć znaczników HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>