Menu

Letnia Sałatka z kokardkami

Letnia Sałatka z kokardkami

Składniki na 4 porcje:

  • 350 g makaronu kokardki Arrighi
  • 250g pomidorków cherry
  • Oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
  • czerwona papryka
  • garść świeżej bazylii
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g
  • 40 g czarnych oliwek Serpis
  • 200g mozzarelli

 

Wykonanie:

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę a tuńczyka odcedź i połącz te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.

Dodaj komentarz

Możesz użyć znaczników HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>